Hoe werkt het?

De spelregels bij een Dana Clarity Fonds aanvraag

Hoe werkt het?
Als eerste stuur je een mail met een aanvraag naar clarity4all@hotmail. Doe dit op tijd, want het afronden van je aanvraag kan wel 3 of 4 weken duren.

Er wordt dan door iemand van het Dana Clarity Fonds contact met je opgenomen. Samen met hem / haar bespreek je waar je behoefte aan hebt: een gift, een lening, of misschien wel allebei. Maximaal kan het Dana Clarity Fonds 40% van de kosten van de training voor je betalen (gift) en 30% van de kosten voor je voorschieten (lening). Je zult dus altijd 30% van de kosten zelf moeten opbrengen.

De mogelijkheden zijn dus:
  1. Hulp bij gespreide betaling. Een renteloze lening.
  2. Een “steun-in-de-rug” aanvraag. Dit is een combinatie van een deel gift  en een renteloze lening.
  3. Hulp in de totaalprijs. Een gift.

Gespreide betaling/renteloze lening:

Hierbij leen je een deel van de prijs voor de workshop van het Dana Clarity-fonds. Het bedrag bepaal je in overleg. Samen met je contactpersoon spreek je de totale lening en de aflostermijn af. In principe is de maximale aflostijd een jaar.
Voor het aanvraag van een lening hoef je geen persoonlijk financiële informatie te delen. Wel vragen we je om een motivatie.

Contract:
Na afstemming met je contactpersoon stellen we een contract op waarin de afspraken staan die samen gemaakt zijn. Dit is een bindende overeenkomst. In het contract staan alle afspraken over onder andere aflossen, annuleren en te laat betalen en het ontbinden van het contract.

Afrekening:
De afgesproken bedragen worden maandelijks afgerekend op de eerste dag van de maand. Een automatische incasso/overboeking is daarin gewenst.


Een “steun-in-de-rug” aanvraag:

In deze constructie kunnen we een deel van de kosten omzetten in een gift. Dit is afhankelijk van je motivatie en je persoonlijke situatie. Ons uitgangspunt is dat de totale kosten voor de workshop verdeeld worden door één deel direct zelf te bekostigen, één deel te lenen en één deel te ontvangen in de vorm van een gift aan jou vanuit het Clarityfonds.

Contract:
In overleg met je contactpersoon bepalen jullie de ins en outs en wordt een contract opgesteld. Ook hiervoor gelden uitdrukkelijk alle inschrijfafspraken en annuleringsafspraken zoals ze voor de aanbieder van de Clarity workshop gelden. Het contract is een bindende overeenkomst. In het contract staan alle afspraken over onder andere aflossen, annuleren en te laat betalen en het ontbinden van het contract.

Afrekening:
De afgesproken bedragen worden maandelijks afgerekend op de eerst dag van de maand. Een automatische incasso is daarin gewenst. 


Hulp in de totaalprijs: gift

Wanneer de prijs net iets te hoog is voor jouw inkomen, kun je dit met het Clarity Fonds bespreken. In een gesprek bepalen we de hoogte van het bedrag dat het Clarity Fonds voor jou kan betalen. Dit is maximaal 40% van het bedrag.

Vertrouwelijkheid:
Vanzelfsprekend worden alle aanvragen, gesprekken en alle persoonlijke informatie vertrouwelijk behandeld en niet met anderen gedeeld.

Contact met Centrum Tsuki of een andere Clarity organisatie:
Als deelnemer van een workshop schrijf je jezelf in bij Centrum Tsuki of een andere Clarity organisatie. Het bestuur informeert de aanbieder van de workshop dat zij voor de betaling garant staan.

Meer informatie.
Voor meer informatie over procedures en afspraken, zie het Huishoudelijke regelement van het Dana Clarity Fonds, te lezen op deze website.

Download hier het Aanvraagformulier


Geen opmerkingen:

Een reactie posten